BASKET MAGAZÍN - LISTOPAD již v prodeji!!!

11.11.2009 - Redakce
počet přečtení: 4879
vytvořeno 11.11.2009, upraveno 11.11.2009

Nenechte si ujít nové listopadové číslo BASKET Magazínu, které již naleznete u svých prodejců...

Nenechte si ujít nové listopadové číslo BASKET Magazínu, které již naleznete u svých prodejců.

Co na vás čeká?

SCARIOLO EXKLUZIVNĚ: NBA MĚ LÁKÁ
JIŘÍ WELSCH POD OCHRANOU AITA
HRDINA NĚMECKA: HENNING HARNISCH
SPURTUJE JAN VESELÝ DO NBA?
MALÍŘ SRDCÍ MILOŠ TEODOŠIČ
JAMES U FILMU A DICAPRIŮV SOUD O HŘIŠTĚ
KOUČ SLOVÁKŮ RÓN: V ČESKU NEBYL ZÁJEM
ALEŠ CHÁN V KŮŽI DONA QUIJOTA
BLAŽEK ČERPÁ Z ROBERTA REDFORDA
NEJBOHATŠÍ RUS PROCHOROV KOUPÍ NETS
VŠE O 30 TÝMECH NA STARTU NBA
PIVOT Z KÁBULSKÉ POLNÍ: JIŘÍ NAVRÁTIL
BEDNÁŘOVÁ NA GOLFU A BONNER S HOROU BOT
NIKOS GALIS: ZÁZRAČNÝ ŘEK Z NEW JERSEY
MAXIPOSTERS: CARMELO ANTHONY & CHRIS PAUL

A teď několik ukázek z vybraných materiálů:

UČITEL NÁRODŮ
Kouč mistrů Evropy Sergio Scariolo v interview pro BASKETMAG

V září dovedl Španěly k první trofeji šampionů Evropy. K dokonalé sbírce kariérních trofejí mu chybí jen málo. Mohl by se vlnit jako nejpyšnější páv. Díky pokaždé dokonalé ústroji i účesu, věrným italské eleganci, k tomu má všechny předpoklady. On však hledí dál. Netouží být vzorem, radši chce být učitelem, předávajícím vědění následovníkům. Vracet tak to, co kdysi dostal jako dar od jiných. Vytkl si to jako povinnost. Nejen pro sebe, ale pro každého trenéra. Dělá to už tři desítky let. V Itálii, Španělsku, Rusku i na přednáškách po celém světě. Exkluzivní zpověď pro Basketmag Sergia Scariola, kouče prvního i druhého Čecha v NBA, stojí za to číst.

WELSCH: "UŽ NEBUDU PANIKAŘIT!"
Česká hvězda po létě ví, že spousta situací má nečekané řešení

Vlna letních odchodů z Malagy měla sílu tsunami a málem smetla i Jiřího Welsche. Až když se zdálo jisté, že česká hvězda osiří v nehybných přestupových vodách a bude vyhlížet záchranný kruh jinde, objevilo se nečekaně laso od posledního zaměstnavatele. Nicméně ambice Malagy po smolné sezoně, v níž měla našlápnuto hodně vysoko, ovšem došel jí dech, výrazně splaskly.

LÉTAJÍCÍ ROMANTIK
S výjimečným Henningem Harnischem o cestě k zázraku z roku 1993

Říkali mu "Flying Henning". V Německu se stal průkopníkem letectví a hry nad košem. Jeden z hlavních strůjců neuvěřitelné evropské senzace z roku 1993 a majitel 9 ligových titulů. Zároveň vášnivý knihař, sloupkař, moderátor v rádiu a skromná romantická duše. Dnes je Henning Harnisch sportovním ředitelem Alby Berlín a BASKETMAGU vyprávěl nejen o fantastické pohádce, jejímž byl před 16 lety hlavním aktérem.

ALEŠ CHÁN VYPOVÍDÁ 
Ze dne na den se stal jednou z nejsledovanějších postav ligy. Proč?

Když v devátém kole NBL odehrál zápas v Nymburce, vypnul si mobil. "Bylo toho na mě dost. Neměl jsem náladu. Strašná škoda, že jsme nevyhráli." Tak moc vzala jednoho z nejlepších střelců sezony těsná porážka v utkání, které pro něj bylo mimořádně prestižní. V Nymburce byl pro kouče Katzurina posledním náhradníkem, po letním odchodu do Prostějova naopak září. I o tom vypráví v rozhovoru pro BASKETMAG pivot Aleš Chán.

FRANTIŠEK RÓN PO DIVOKOM POLROKU
Keď sa stal trénerom Slovákov, tak aj rozhovor je v slovenčine

Úspešný český kormidelník František Rón sa po rokoch vrátil na lavičku pezinského klubu, kde v lete vystriedal reprezentačného trénera Slovenska Milana Černického. Neskorá jeseň priniesla ďalšiu rošádu v podaní dvojice Černický - Rón. Skúsený český lodivod vystriedal bývalého trénera Pezinka aj v pozícii reprezentačného trénera. S českým basketbalovým znalcom sme sa porozprávali nielen o jeho práci pri kormidle národného tímu Slovenska, ale aj o návrate k úpätiu Malých Karpát a reč prišla aj na obľúbený golf.

RUSKÝ MILIARDÁŘ A PLAYBOY DO NBA
Je 40. nejbohatší na světě a po titulech v Eurolize míří o moc výš

Moskevský CSKA byl na pokraji bankrotu, než roku 1997 přispěchal v roli spasitele Michail Prochorov. Dnes je klub hegemonem basketbalové Evropy, dvakrát za poslední čtyři roky uchvátil euroligový titul, letos v Berlíně skončil druhý. Teď má před sebou nejbohatší Rus současnosti další výzvu. Za 200 milionů dolarů se chystá koupit osmdesátiprocentní podíl v týmu NBA New Jersey Nets. Udělá z podprůměrné sestavy stejný stroj na vítězství?