Češi v juniorské Eurolize

28.10.2009 - Redakce
počet přečtení: 2001
vytvořeno 28.10.2009, upraveno 28.10.2009

Velký turnaj v Londýně zažije v únoru juniorský tým USK Future Stars Praha, vytvořený ve spolupráci s českým mistrem ČEZ Nymburk. Půjde o již desátý ročník Euroleague Basketball Nike International Junior Tournament...

Velký turnaj v Londýně zažije v únoru juniorský tým USK Future Stars Praha, vytvořený ve spolupráci s českým mistrem ČEZ Nymburk. Půjde o již desátý ročník Euroleague Basketball Nike International Junior Tournament, což je nejprestižnější klubová soutěž v Evropě v kategorii U18.

Základní část proběhne ve čtyřech kvalifikačních turnajích ve španělském L´Hospitalet, dále v Římě, Bělehradě a Londýně. Finálový turnaj, do kterého přímo postupuje vítěz z každého kvalifikačního turnaje, se uskuteční 7. - 9. května 2010 v Paříži, tradičně v rámci Final Four Euroligy mužů.

V dosavadní historii na vítězství dosáhly pouze tři mládežnické velkokluby - CSKA Moskva, Žalgiris Kaunas a FMP Belěhrad. Future Stars tak čeká dosud nejvýznamnější sportovní událost společného projektu. Tým je zařazen do čtvrtého kvalifikačního turnaje, který se uskuteční 18. - 20. února v Londýně za účasti Chimki Moskva, Maccabi Electra Tel Aviv, Le Mans, italské Bielly, Olympie Lublaň, Zadaru a anglického Manchester Magic. Lublaň hrála v minulé sezoně finálový turnaj v Berlíně.

Celkové vítězství bude z Berlína obhajovat FMP Bělehrad, který ve finále porazil Lietuvos Rytas 123-110. Pro celý projekt Future Stars a především pro mladé hráče USK Praha to bude mimořádná příležitost mezinárodní konfrontace s nejlepšími evropskými hráči této kategorie. Hlavním cílem bude v boji o postup do Paříže uspět.

-red-