Magické brýle, 20 SMS a mizející strachy

PRVNÍ DEN VÝJEZDU DO ASIE SE SATORANSKÝM PUMPRLOU KŘÍŽEM Bylo to ve středu odpoledne na pražském letišti pozdvižení, když národní tým odlétal na poslední přípravu do jihokorejského Soulu, odkud už se přepraví krátkým přeletem rovnou do Šanghaje na světový šampionát. Kompletní celek byl oděný do nových obleků od Blažka, na ramena si zavěsil parádní kožené tašky z London Storu a přímo na letišti obdržel každý hráč i člen realizačního týmu hodinky Lotus z pouze šedesátikusové edice se lvíčkem na ciferníku. A po spoustě rozhovorů a odbavení si hráči také nasadili speciální oranžové brýle, jež pak měli i na palubě Boeingu 747 během desetihodinového letu, aby na pokyn kondičního trenéra stlačili na zhruba polovinu důsledky „jet lagu“ ze sedmihodinového časového posunu.

celý článek
Ani kapku z kohoutku a sousto hovězího!

TÉMA PŘED MS V ČÍNĚ Je to téma skoro na úrovni taktické přípravy na utkání. Na světovém šampionátu totiž rozhodně nechcete, aby vám hráči vypadli ze sestavy kvůli zažívacím potížím. A proto potřebujete mít v týmu i specialistu, který dobře ví, co se v neznámém prostředí dá a nedá sníst a vypít. Možná byste řekli, co se tak může stát, jenže nutriční expertka národního mužstva Zuzana Pavelková Šafářová vás rychle vyvede z omylu. Není totiž maso jako maso, ani voda jako voda. A sáhnete-li „vedle“, může v nejhorším případě vzniknout dokonce i dopingový průšvih.

celý článek
"Strkačka s Theisem? Od Vítka dobré!"

POD POVRCHEM TÝMU LVŮ S RONENEM GINZBURGEM Po šesti přípravných zápasech národního týmu už se nashromáždilo dostatek materiálu ke zhodnocení aktuální formy lvů, kteří po pondělním návratu z náročného třídenního turnaje v Hamburku věří, že nedělní zranění dvojice Auda – Pumprla nebudou vážná. Do zpovědnice Basketmagu usedl kouč Ronen Ginzburg, který probere například různé defenzivní trable, okolnosti zápasů se špičkovými soupeři i s nebývale trpělivými týmy, oba zraněné muže a také růst power forwarda Šimona Puršla a 19letého guarda Víta Krejčího, jehož odvahu při konfliktu s bostonským Keltem Danielem Theisem izraelský kormidelník ocenil víc než jen málo.

celý článek
Lvi Hamburk zavřeli trojkovou smrští

ECHO DUELU S MAĎARSKEM V HAMBURKU Lvi zvládli na turnaji v Hamburku třetí zápas ve třech dnech a po vyrovnaném poločase jednoznačně (103-83) skolili Maďarsko, oproti vzájemnému utkání na EuroBasketu 2017 z větší části proměněnému. V zápasové sestavě chyběl kvůli problémům se zády power forward Auda a po 13 minutách musel odstoupit i zraněný křídelník Pumprla. Ani jeden však není fatálně ohrožen. Střelecké pole vedli Satoranský (17), Kříž (14+7 doskoků), Bohačík (14), Hruban (13) a Schilb (13). Češi přestříleli soupeře z trojek (28/17 – 37/15), z šestek (18-6) i zpod koše (32-22) a také ho přeskákali (35-25).

celý článek
Ďábelský Schröder i rozpor Víta s Keltem

ECHO DUELU S NĚMECKEM V HAMBURKU V kulise 3400 fanoušků a také v nepříjemném horku a dusnu hamburské haly přišla první přípravná porážka lvů (68-87), proti domácímu Německu jako dosud nejsilnějšímu soupeři přípravy. Jedinými dvojcifernými střelci českého týmu byli Auda (12) s Balvínem (10). Z pole jen 35procentní lvi nejvíc zaostali v trojkách (15/2 – 27/11), ztratili 16 míčů a lepší byli hlavně v šestkách (18-10) a na útočném doskoku (15-10). Němce nejvíc táhli Schröder (21) s Theisem (17).

celý článek
Spousta z nás si to nedokáže představit

S LUKÁŠEM PALYZOU Z HAMBURKU O USA Zatímco reprezentace lvů zápolí na turnaji v Hamburku, kde ji v sobotu od 20:00 čeká duel s vysokou kvalitou napěchovaným domácím Německem (vysílá ČT Sport), její úvodní soupeř na světovém šampionátu, tým USA, má za sebou první hitovou konfrontaci se Španělskem, která skončila výhrou 90-81 při jasné dominanci na doskoku 42-20. V americké sestavě figuruje po odstoupení forwarda Tuckera (kotník) už jen 14 hráčů, jimiž jsou rozehrávači Kemba Walker, De´Aaron Fox, Marcus Smart, křídla Donovan Mitchell, Derrick White, Jaylen Brown, Joe Harris, Harrison Barnes, Khris Middleton, Jayson Tatum a podkošoví Brook Lopez, Mason Plumlee, Myles Turner a Kyle Kuzma.

celý článek
Kouč Bulls by měl ten výrok přehodnotit

AKTUÁLNĚ Z HAMBURKU S VOJTĚCHEM HRUBANEM Jako by měl po nedávném lékařském zákroku a vložení speciálních kontaktních čoček, dramaticky zpřesňujících jeho dálkový zrak či reakční schopnosti, v rukou pušku s automatickým zaměřovačem. A když mine, skoro se to zdá být divné. Vojtěch Hruban naladil tohle léto na střeleckou vlnu, a kdo mu pošle balon, může skoro najisto počítat se zapsanou asistencí. Na 20 bodů z první půle zápasu s Polskem v Hamburku mu stačilo pouhých 13 minut. Celkem pak vysázel 26 bodů s trojkami 4/4. Co pak řekl o své kanonádě, o super jmény nabitém německém soupeři pro sobotní utkání (20:00 na ČT Sport), ale i o přítomnosti kouče Chicago Bulls Jima Boylena, který si na celý víkend přijel zkontrolovat svého nového rozehrávače Tomáše Satoranského, to se dozvíte právě teď.

celý článek
Před koučem Bulls řádil "Sato" i Hruban

ECHO DUELU LVŮ S POLSKEM V HAMBURKU Vstupní zápas turnaje v Hamburku, kde už se utahovaly šrouby a zužovala česká rotace, rozsvítil v první půli vlastní show neomylný Vojtěch Hruban, který za pouhých 13 minut zařídil 20 bodů při střelbě 9/8. Přesto se v prvním poločase upíraly všechny české oči v hale především na power forwarda Martina Kříže, který poprvé naskočil do hry už po šesti minutách a po rekordně krátké tříměsíční odstávce od utržení achilovky levé nohy tak utnul své čekání na první zápas. V utkání zvládl všechny své vstupy a přes různé nejistoty plynoucí z nerozehranosti přispěl tím, co umí nejlíp – útočnými doskoky, získáváním faulů a dobrou obranou. Nakonec měl ve statistikách za 18:30 2 body, 2 doskoky, 1 aistenci, zisk i blok a také 3 získané fauly. Tohle všecho sledoval i jeden vážený host – kouč Chicago Bulls Jim Boylen, který si na celý turnaj přijel prohlédnout „evropskou“ hrou svého nového hlavního playmakera Tomáše Satoranského a po utkání nejenže cestoval s týmem na hotel, ale ještě chtěl pomáhat realizačnímu týmu s nakládáním tašek.

celý článek
Kříž poprvé do akce! A lvi až No.21?

Z TURNAJE LVŮ V HAMBURKU Je to tu. Martin Kříž, který je zásadně důležitým pátým do party podkošových hráčů v současném 14členném reprezentačním výběru (už bez Michala Mareše), dnes v 17:30 - po více než třech měsících - zasáhne do zápasové akce. A až se tak při prvním duelu lvů na přípravném turnaji v Hamburku stane (vysílá live web ČT), 26letý power forward bude zřejmě brzy předmětem lékařských disertací mapujících rekordní čas návratu sportovce do procesu po utržení achilovky.

celý článek
Lvi testovali kutnohorský Hungaroring

MOTOPŘÍPRAVA NA MS Reprezentanti v prvním týdnu přípravy na mistrovství světa v Číně zavítali na kutnohorský závodní okruh, kde soupeřili v řidičském umění na motokárách. V pořádně žhavých soubojích byli nejúspěšnější Vojtěch Hruban a Michal Mareš. Při celkem čtyřech závodech se ovšem nenechali zahanbit ani členové realizačního týmu.
 

celý článek
◄◄ 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ►►