Lvi opět na dosah kvalifikace o OH

ŠACHY VE HŘE O TOKIO Před Čechy bude na konci léta stát velká šance probojovat se podruhé v řadě do kvalifikace o olympiádu, v tomto případě o tu tokijskou, která je na programu příští rok od 24. července do 9. srpna. Do hry o ni se totiž dostane hned 23 celků z letošního světového šampionátu v Číně. Sedm nejlepších půjde do Tokia přímo, ovšem podle klíče, kdy se o tyto vstupenky podělí 2 nejlepší týmy z Amerik, 2 z Evropy a po jednom z Afriky, Asie a Oceánie. Dalších 16 nejlépe umístěných celků pak pronikne do olympijských kvalifikačních turnajů, jistotu tak budou mít všichni postupující z osmi základních skupin, odkud zamíří do druhé fáze vždy nejlepší dva. A v bojích o 17.-32. místo, tedy při nepostupu ze základních skupin, bude třeba neskončit mezi posledními devíti. Připomeňme si jen, že lvy v nesnadné základní skupině E čekají týmy USA, Turecka a Japonska.

celý článek
Můj rok v NCAA, kde nesmím hrát

SE LVICÍ VERONIKOU VORÁČKOVOU Je to největší český talent posledních let, už jako náctiletá oslnila i v dospělé reprezentaci. Poslední sezonu ale neodehrála ani jeden soutěžní zápas. Nesměla. Po náhlém exitu z pražského USK směrem do USA se jediný český účastník Euroligy s odkazem na platnou smlouvu rozhodl bránit a ještě pár dní 19letá shooting guardka Veronika Voráčková tak má na první tři semestry na univerzitě Syracuse zápasovou stopku. Tedy na rok a půl. Podle vyjádření její školy jsou důvodem pravidla NCAA a její předchozí smlouva v profesionálním týmu. Jak podle samotné hráčky, tak podle USK není po stránce urovnání sporu aktuálně nic nového. A zatím není jasné, kdy, a zda bude.

celý článek
Když město z roku 1979 má 12 milionů

O DŮKLADNÉ INSPEKČNÍ CESTĚ LVŮ PO VELKÉ ČÍNĚ „Slunce jsme viděli jeden den před odletem,“ nahlásil po právě skončené týdenní inspekci v Číně generální manažer mužské reprezentace Michal Šob, který s vedoucím týmu Janem Havlasem vyrazil na obhlídku tří destinací, kde lvi budou, nebo by mohli hrát během zářijového světového šampionátu.

celý článek
Humpolec na pekingském nebi: Pokus II

PŘED FINÁLE WORLD TOUR 3X3 S ONDŘEJEM DYGRÝNEM Druhý rok v řadě se vydává parta kolem Ondřeje Dygrýna na „pohádkový turnaj“ do devět tisíc kilometrů vzdáleného Pekingu, kde celek Humpolec Bernard o víkendu čeká finálové klání FIBA World Tour v basketbalu 3x3. Jeho vítěz už si může pořádně zamnout ruce, protože si přijde na báječnou odměnu čítající 40 tisíc dolarů, což v korunách aktuálně obnáší 900 tisíc. Ještě poražený finalista bere 30 tisíc dolarů, bronzový medailista 18 tisíc a čtvrtý tým pořadí 12 tisíc. Na turnaj, opět pořádaný v nákupním centru Bloomage Live Hi-Up, což je supermoderní komplex v západní části Pekingu, se probojovalo tak jako každý rok pouze dvanáct nejlepších týmů světa. To znamená, že pokud tam už míříte, můžete si říct, že jste v tomhle sportu vážně dobří.

celý článek
Díky „svaté trojici“ už volá Čína!

POSTUPOVÝ DUEL LVŮ NA SVĚTOVÝ POHÁR Byla to absolutně stěžejní akce zápasu. Postrádala jakoukoli spektakulárnost, o to však byla důležitější. Obsahovala ohromnou míru rizika, zvlášť na palubovce soupeře, přesto i velikou dávku chytrosti a ještě větší porci odvahy. Klíčový muž českého týmu Tomáš Satoranský se postavil na průraz domácímu koloději Jusufovi, jednomu z nejlepších pivotů NBA. Byl to duel z první ligy světa, kdo s koho, vyhrát mohl jen jeden. Dopadnout ta situace obráceně, nad českými hrdly by se v tom kvalifikačním souboji už snášel ukrutně ostrý Damoklův meč. Playmaker Washingtonu přesto vsadil „all-in“, ač obtěžkán už třemi fauly, z nichž dva byly velmi zbytečné. Do konce přitom zbývalo ještě nekonečných 18 minut.

celý článek
Veselý po 2 letech zpět v reprezentaci

SVĚTOVÁ KVALIFIKACE Všechno nasvědčuje tomu, že by se ve čtvrtek 13. září mohl v Pardubicích odehrát jeden z nejatraktivnějších basketbalových zápasů na českém území posledních let. Češi v dobře rozehrané kvalifikaci Světového poháru 2019 hostí silné Rusko a jejich soupiska se začíná zajímavě rýsovat, neboť po Tomáši Satoranském ve dvou zářijových kvalifikačních bojích pomůže týmu i člen nejlepší pětky Euroligy Jan Veselý, který se tak v reprezentaci objeví poprvé od olympijské kvalifikace 2016.

celý článek
Problémy Rusů i magnety v Hamburku

SVĚTOVÁ KVALIFIKACE Pět rozehrávačů, pět křídel a tři podkošoví hráči se příští středu sejdou na prvním soustředění národního týmu před startem druhé fáze světové kvalifikace, v níž 13. září čeká lvy v Pardubicích hitový souboj s Rusy (vstupenky už jsou v prodeji přes web CBF.cz) a o tři dny později i nelehká šichta na bosenské půdě.

celý článek
Nové No.1 pálily nohy i skrz podrážky

UDÁLOST Česko má znovu světovou jedničku v basketbalu 3x3. Na Sáru Krumpholcovou, která loni vládla žebříčku žen i kategorii do 23 let, a Daniela Kačera, který byl loni jedničkou v juniorech, navázala letos Alžběta Levínská. Osmnáctiletá hráčka je v tuto chvíli na špici žebříčku mezi juniorkami, v kategorii U23 je osmá a mezi ženami desátá. K posunu na pozici jedničky jí pomohla i úspěšná kvalifikace českého týmu na letošní evropský šampionát U18.

celý článek
Co teď čeká na lvice!

VELKÁ REFORMA REPRE SOUTĚŽÍ ŽEN V listopadu 2019 vejde v platnost nový FIBA systém soutěží ženských reprezentací, který ovšem nebude pouhou kopií reformy soutěží mužských národních týmů. Jak bude celý komplex, naplánovaný jako čtyřletý cyklus, nově vypadat?

celý článek
Průlom ve Wu-si po dlouhém rozhovoru

INTERVIEW S ONDŘEJEM DYGRÝNEM Až v daleké Číně se týmu Bernard Humpolec podařilo dosáhnout zásadního milínku českého basketbalu 3x3. Kvartet Dygrýn, Zachrla, Šiška a Sismilich složil v semifinále challengeru ve Wu-si světové číslo jedna Novi Sad Al Wahda a podlehl až ve finále světové dvojce Limanu ze Srbska. Finálovou účastí si nicméně zajistil postup na podnik elitní série Masters v Japonsku. A předně - je to vůbec poprvé, co se český tým vlastními silami kvalifikoval na jiný turnaj tohoto prestižního seriálu než na Prague Masters. Loni sice Humpolec vyrazil na Masters do kanadského Saskatoonu,  to se však povedlo až díky administrativnímu procesu, kdy celek Al Wahda nestihl včas získat kanadská víza.  

celý článek
◄◄ 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ►►