Trefíte se do koše na Vltavě za 1000?

11.08.2019 - red
počet přečtení: 972
vytvořeno 11.08.2019, upraveno 11.08.2019

CHARITA PŘED MS Každý basketbalista to zažil. Trefit se do obroučky je jeden z nejhezčích pocitů na světě, kvůli kterému hráči pod bezednými koši všichni působí. A teď je tu ještě nadstavba, kterou přinese každá úspěšná střela. Bude to rovný 1000 korun, navíc pro dobrou věc. Sportovní fanoušci si takovou střelu budou moct vyzkoušet od nedělního podvečera až téměř do startu světového šampionátu mužů na Smíchovské náplavce v Praze.

Vše navíc bude probíhat na netradičním místě. No posuďte sami, už jste někdy stříleli na koš plující na Vltavě? Právě tak totiž bude vypadat charitativní akce České basketbalové federace a nového generálního partnera národního týmu mužů, společnosti Home Credit. Ta za každou úspěšnou střelu od 11. do 28. srpna věnuje rovnou tisícovku ve prospěch basketbalistů na vozíku.

Kapitán českých basketbalistů na vozíku Tomáš Nevěčný, který s týmem z nedávného ME přivezl „bramborové“ medaile, společně s trenérem mužstva Jaroslavem Mencem nebudou v neděli odpoledne na náplavce chybět. Společně s českými reprezentanty, kteří se v neděli chystají na blížící se MS zápasem s Jordánskem (15:00 na pražské Královce), celou akci slavnostně zahájí v neděli po 18. hodině.

1823YWI.jpg

Společně s nimi si střelbu na plovoucí koš umístěný ve vzdálenosti šesti metrů od břehu Smíchovské náplavky vyzkoušejí zajímaví hosté, jakými budou David Kohák, Matěj Rupert či Tomáš Měcháček. Poté bude střelba probíhat pravidelně každou středu, pátek a sobotu od 17 do 20 hodin až do 28. srpna.

Ve hře je celkem sto tisícikorunových míčů a střelec bude mít k dispozici vždy maximálně jeden cvičný pokus. Registrace probíhá na adrese www.hodsiprodobrouvec.cz

Společnost Tipsport vypsala sázku na to, kolik zúčastněných se trefí. Tipněte si také! Například Tomáš Satoranský, český reprezentant a nově hráč Chicago Bulls, má průměrnou úspěšnost střelby trestných hodů 79,2 procenta.