Balvín vložil balík do e-týmu Jankta!

UDÁLOST SVĚTA E-SPORTU S VIDEEM První centr Bilbaa a reprezentace Ondřej Balvín čerstvě otevřel svou druhou kariéru. Zainvestoval do profesionálního esport týmu SAMPI, který patří fotbalovému reprezentantovi a hráči Samdorie Janov Jakubu Janktovi. Balvín v jeho ambiciózní organizaci získal za několik milionů korun podíl 2,5 procenta.

celý článek
Levhartice kousaly, přesto padly

ECHO FINAL 4 ŽEN Ze semifinále pohárového RENOMIA FINAL 4 postoupily dva favorizované celky. KP Brno v Chomutově složilo domácí Levhartice 57-74 a ZVVZ USK Praha si snadno poradil se Slavií 112-41. V dnešním utkání o bronz se tak od 15 hodin utká Chomutov se Slavií (vysílá TVCOM.cz) a ve finále od 18:30 USK s KP Brno (18:30, HbbTV ČT Sport).

celý článek
Dnes startuje pohárové FINAL 4 žen

PŘED FINAL 4 ŽEN Už dnes odpoledne se rozjedou boje o Český pohár basketbalistek, který odpálí semifinálovými duely RENOMIA FINAL 4 v Chomutově. Od 15 hodin si to rozdají domácí Levhartice s KP Brno a od 18:30 se utká v pražském souboji BLK Slavia se ZVVZ USK. Turnaj vyvrcholí v pátek utkáním o bronz (15:00) a finálovou bitvou od 18:30. Veškeré dění můžete sledovat na portálu TVCOM.cz.

celý článek
Výhra útěchy pro USK a KP končí

ECHO POSLEDNÍHO DNE EUROBUBLIN Alespoň jednu výhru útěchy získaly v rámci domácí bubliny Euroligy hráčky ZVVZ USK Praha, když na závěr základní skupiny přehrály Gdyni 80-67. A KP Brno se do další fáze EuroCupu nepodívá. V domácí bublině v rámci čtyřčlenné skupiny do poslední chvíle bojovalo o postup, ve třetím utkání ale podlehlo tureckému Elazigu 61-73 a dál postupuje kromě Turkyň ještě Gorzow. Českým zástupcům se tak v rámci celkem 6 zápasů v bublinách podařilo porazit jen polské celky.

celý článek
KP blízko triumfu, USK je out

ECHO DUELŮ Z EUROBUBLIN Další parádní drama připravily svým fanouškům basketbalistky KP Brno v rámci domácí bubliny EuroCupu. Královopolanky sice tentokrát podlehly favorizovanému MBA Moskva 72-78, nemají se ale za co stydět, navíc nadále živí naději na postup. O šanci na play-off Euroligy už naopak přišel ZVVZ USK Praha, který v pražské bublině ztratil i druhý zápas, tentokrát s francouzským Asvelem majitele Tonyho Parkera (74-85). V posledním utkání v pátek proti polské Gdyni už tak Pražanky nemají oč hrát.

celý článek
USK na úvod nestíhal, KP zvládlo drama

ECHO PRVNÍCH ZÁPASŮ POHÁROVÝCH BUBLIN Nejtěžší porážku v této sezoně utrpěly basketbalistky ZVVZ USK Praha v prvním duelu pražské euroligové bubliny. Nestačily na Fenerbahce Istanbul 70-99 a postup do play-off se jim mírně vzdálil. O zachování naděje budou bojovat ve čtvrtek proti Lyonu (19:00). To KP Brno zažilo parádní start do domácí bubliny EuroCupu, když dokázalo v nervydrásající koncovce udolat polský Gorzow 72-70 a udělat tak první krok v boji o postup. Další zápas Brňanky čeká ve čtvrtek od 18 hodin proti MBA Moskva.
 

celý článek
Unikát: eurobublina v Praze i Brně

UDÁLOST Hned dvě významné mezinárodní akce se během příštího týdne uskuteční v České republice. Kvůli pokračující celosvětové pandemii koronaviru se nejprestižnější ženské evropské pohárové soutěže – Euroliga a EuroCup - rozhodly uskutečnit základní skupiny v uzavřených bublinách, a právě dvě z nich hostí v nejbližších dnech Praha a Brno.
 

celý článek
Šéfka nových lvic chce dvě "véčka"

S KATEŘINOU ELHOTOVOU Z RIGY Další kariérní výzvu postavil život před oporu ženského národního týmu Kateřinu Elhotovou. Ta vede reprezentační výběr bez řady opor do boje o postup na čtrnáctý evropský šampionát v řadě, tentokrát za divokých podmínek v „basketbalové bublině“ v Lotyšsku. Češky mají kvalifikaci výborně rozehranou a v Rize mohou v duelech s Dánskem a Itálií stvrdit postup.

celý článek
7 průkopníků. Je tu online reprezentace!

AKTUÁLNĚ Nová doba přináší dosud netušené události, jež by se ještě nedávno podobaly záznamu ze sci-fi literatury. Jednou takovou je i vznik české reprezentace v ebasketbalu. I tady bude na hřišti pět hráčů, ovšem půjde o online hranou videohru na playstationu - populární NBA 2K21. Ovšem i v tomto formátu budou samozřejmě potřeba živé bytosti, které své avatary na hřišti budou řídit pomocí ovladačů. V případě českého národního týmu to bude sedmička průkopníků ve složení Pavel Kovář, Vladimír Svojanovský, David Bálek, Jan Balko, David Řánek, Václav Podivín a kapitán David Navrátil. Už za měsíc, přesně 12. a 13. prosince, čeká tuhle e-skvadru lvů první velký mezinárodní turnaj FIBA Esports Open II, pořádaný mezinárodní basketbalovou federací.

celý článek
Těším se na každé zaklepání na dveře

S NATÁLIÍ STOUPALOVOU První reprezentační zkušenosti sbírala v pražské bublině před startem druhého kvalifikačního okna o EuroBasket 2021 opora brněnských Žabin Natálie Stoupalová. Ta se díky velkým absencím způsobených testy na covid dostane nejen do finální dvanáctky, která v pondělí odcestuje do lotyšské Rigy, ale má šanci si v duelech proti Dánsku a Itálii vybojovat premiérové minuty v dresu s nápisem Česko na hrudi.

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 8 ►►